ΚΡΗΤΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ ΠΕΡΓΟΛΕΣ

                    MEGA XORHGOS TV                       

                           ΤΗΛ. 6971863307 - 6949336659                             


 
Η Πέργκολα είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα κήπων και εξωτερικών χώρων γενικότερα, το οποίο ανήκοντας στο εικαστικό μέρος ενός κτιρίου παράλληλα χρησιμεύει στην σκίαση και την προστασία του χώρου στον οποίο τοποθετείται.
Οι πέργκολες διαφόρων εταιρειών είναι κατασκευασμένες κατόπιν σωστής μελέτης και βάσει αυστηρών προδιαγραφών ποιότητας που ακολουθούνται κατά την επεξεργασία της πρώτης ύλης, στη σύνέχεια της διαμόρφωσης και τέλος κατά την βαφή τους. Με την αναμφισβήτητη ποιότητά τους εγγυώνται αντοχή στις δύσκολες καιρικές συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες, προσδίδοντας μια αίσθηση νεοκλασικού στυλ, από το οποίο δεν λείπει η λειτουργικότητα και η δυνατότητα προσαρμογής τους σε κάθε χώρο, με ευκολία στη συναρμολόγηση και τοποθέτησή τους και χωρίς να χρειάζονται συντήρηση, εφόσον έχει εφαρμοστεί πάνω τους επιφανειακή επεξεργασία κατά την βαφή τους.
Η κατασκευή τους είναι με τέτοιο τρόπο μελετημένη, ώστε να παρέχει τη δνατότητα επιπλέον χρήσης άλλων υλικών, όπως τα πολλυκαρβονικά φύλλα ή το ραμποτέ αλουμίνιο, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα πάνω στον ήδη υπάρχοντα σκελετό της πέργκολας και να προσθέσουν μια πινελιά λειτουργικότητας και όμορφης αισθητικής.
          MEGA XORHGOS TV                                 ΠΡΟΚΑΤ  ΠΕΡΚΟΛΕΣ  ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ  ΟΡΦΑΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΚΡΗΤΗΣ                                               
         ΤΗΛ. 6971863307 - 6949336659                                             
 Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις πέργκολες

undefinedΣε πολλά καλοκαιρινά πολαρόιντ αποτυπώνονται στιγμές ανεμελιάς, όπως σιέστα κάτω από μια πέργκολα συντροφιά με ένα βιβλίο και μια παγωμένη, σπιτική λεμονάδα. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε τη δική σας κατασκευή και να μετατρέψετε τον κήπο, τη βεράντα ή την ταράτσα σας σε μικρό παράδεισο.


Ξεκινώντας από τα βασικά πέργκολα είναι το σκέπαστρο που μπορεί να στηθεί σε μεγάλες βεράντες, αυλές, κήπους ή στις ταράτσες των πολυκατοικιών.
Οι ρόλοι της
Πρακτικός: Για να δημιουργήσει σκιά, ώστε να μπορείτε να χαίρεστε τους υπαίθριους χώρους καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. 



Με την τοποθέτησή της κάνετε τα εξωτερικά σημεία του σπιτιού λειτουργικά, αφού, εξαιτίας της έκθεσής τους στον ήλιο, συνήθως είναι αφιλόξενα. Επίσης προστατεύει και τα φυτά από τις δύσκολες κλιματικές αλλαγές όλες τις εποχές του χρόνου.
Αισθητικός: Είναι ιδανική για να στηρίζει αναρριχώμενα φυτά και λουλούδια χαρίζοντας μια όμορφη πινελιά στο γύρω περιβάλλον. Ακόμη οριοθετεί το χώρο δίνοντάς του έναν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα.

Επίσης πολλοί garden designers την προτείνουν ως εναλλακτική επιλογή αντί για την τοποθέτηση μιας τέντας, κυρίως σε μεγάλες βεράντες, λόγω του ότι προσφέρει σκίαση με αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα.


Τα υλικά της ΠΕΡΓΟΛΑΣ 



Παραδοσιακά φτιάχνεται από ξύλο, αφού το συγκεκριμένο υλικό θεωρείται ότι δένει περισσότερο με το εξωτερικό περιβάλλον δημιουργώντας πιο φυσικό αποτέλεσμα. Σ΄ αυτή την περίπτωση καλό είναι να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή της ποιότητας του ξύλου που θα χρησιμοποιήσετε. Πρέπει να πετύχετε τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και τη λιγότερη δυνατή φθορά από τα καιρικά φαινόμενα. Συνήθως προτιμάται «σύνθετο» ξύλο για να αποφεύγονται οι συστολές και διαστολές από τη ζέστη και το κρύο αντίστοιχα.

          MEGA XORHGOS TV                                 ΠΡΟΚΑΤ  ΠΕΡΚΟΛΕΣ  ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ  ΟΡΦΑΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΚΡΗΤΗΣ                                               
         ΤΗΛ. 6971863307 - 6949336659                                             
 Επιβάλλεται επίσης ένας πολύ καλός εμποτισμός των ξύλων με ειδικά υγρά για τον ίδιο λόγο, μια διαδικασία που πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερα με πέντε χρόνια



 Τέλος χρειάζεται προσοχή όσον αφορά τα επεξεργασμένα με χημικά υλικά ξύλα σε περίπτωση που θέλετε να στηρίξετε στην πέργκολα τα φυτά σας, μιας και πολλές χημικές ουσίες μπορούν να τα δηλητηριάσουν.
Σχετικά με τον τύπο του ξύλου, οι ειδικοί προτείνουν τον κέδρο, λόγω του ότι είναι από τη φύση του ανθεκτικός και δεν μαζεύει έντομα.
Μέταλλο


Οι κατασκευές από ατσάλι ενδέχεται να στερούνται καλαισθησίας και γούστου. Έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να βαφτούν σε διάφορα χρώματα έτσι ώστε να εναρμονιστούν με την αισθητική του εκάστοτε χώρου (π.χ. πολλές πέργκολες στις Κυκλάδες βάφονται μπλε). Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο αποτελεί ότι μια πέργκολα από το συγκεκριμένο υλικό είναι πολύ ανθεκτική. Από τα μέταλλα προτιμήστε το αλουμίνιο και όχι το χυτοσίδερο, γιατί είναι πιο ελαφρύ, αλλά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δυνατό, ενώ δεν σκουριάζει.    

 Κατά την αγορά του, φροντίστε να ενημερωθείτε για τη διαβάθμιση της σκληρότητάς του. Οι κλίμακες στις οποίες θα πρέπει να κινηθείτε είναι Τ-4, Τ-5 ή T-6, με την T-6 να θεωρείται η καλύτερη επιλογή.
Στη περίπτωση που προτιμήσετε μεταλλική πέργκολα, μπορείτε να προσθέσετε πολυκαρβονικά φύλλα, μηχανισμούς ανοιγοκλειόμενων κρυσταλλικών φύλλων, για πλήρη έλεγχο της σκίασης. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης κάθετων φύλλων ζελατίνας ή πτυσσόμενων κρυστάλλων για πλευρική προστασία.
Πλαστικό
Δεν είναι τόσο ρουστίκ και φυσικό το αποτέλεσμα, αλλά έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με το ξύλο, τη μακροζωία. Αν καταλήξετε σ΄ αυτή την επιλογή, που είναι και πιο οικονομική, προτιμήστε υλικό με υψηλή πυκνότητα σε βινύλιο, μιας είναι περισσότερο ανθεκτικό όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα, το PVC βινύλιο αποτελεί μια καλή λύση, σε συνδυασμό με αντίσταση UV, η οποία προστατεύει από τον αποχρωματισμό λόγω της έκθεσης στις ισχυρές ακτίνες του ήλιου.
          MEGA XORHGOS TV                                 ΠΡΟΚΑΤ  ΠΕΡΚΟΛΕΣ  ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ  ΟΡΦΑΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΚΡΗΤΗΣ                                               
         ΤΗΛ. 6971863307 - 6949336659                                             
Τα είδη της
Αφού έχετε αποφασίσει το υλικό, θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να σκεφτείτε την κατασκευή και το αρχιτεκτονικό της στυλ. Υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές απ΄ ό,τι νομίζετε, καθώς επίσης και απίστευτοι συνδυασμοί υλικών και σχεδίων: π.χ. πέργκολα με φρούσια (αετώματα) και τέντα, σε καρό μοτίβο με τέντες περαστές, σε καρό με διπλούς δοκούς, με αφρικανικό χόρτο, με καφασωτά, στηριζόμενη σε πέτρινες κολόνες, σε νησιώτικο ύφος, με τοξωτά διακοσμητικά κ.λπ. Επιλέξτε αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς και δένει με την εικόνα του σπιτιού ή του κήπου σας. Σε μια κατοικία αποικιακής αισθητικής ταιριάζει μια παραδοσιακή ξύλινη πέργκολα, σε μια μοντέρνα οι asian fusion κατασκευές, ενώ σε μια εξοχική κατοικία σε ένα νησί μπορεί να παίξετε με τους μπλε και λευκούς τόνους δημιουργώντας μια σικ μεσογειακή ατμόσφαιρα.
Η διακόσμησή της
Πολύ συχνά χρησιμοποιούνται υφάσματα για τη διακόσμηση μιας πέργκολας, συνήθως μάλιστα ίδιας ποιότητας με εκείνη των τεντών. Αν επιθυμείτε διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα ανάλογα με την εποχή, τότε μπορείτε κάθε φορά να αλλάζετε υφάσματα. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι, πιο ευχάριστη, ρομαντική νότα δίνουν το καραβόπανο ή οι γάζες. Για πιο εξωτική ή μποέμ ατμόσφαιρα τέλεια επιλογή αποτελούν οι καλαμωτές.

Ιδανικά φυτά και λουλούδια
Πολλά είναι τα φυτά ή τα λουλούδια που μπορείτε να βάλετε σε μια πέργκολα, ανάλογα πάντα με τις αδυναμίες και τις προτιμήσεις σας. Φυλλοβόλα και αειθαλή, ανθοφόρα ή μη, με ή χωρίς αρωματικά άνθη. Σας προτείνουμε:
Αναρριχώμενες τριανταφυλλιές: Εύκολο φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί σχεδόν σε όλα τα εδάφη και δεν έχει εχθρό του την έντονη ηλιοφάνεια.
Γλυτσίνια: Ανθοφόρο που χαίρεται το φως, οπότε φροντίστε να μην το τοποθετήσετε σε σκιερό σημείο.

          MEGA XORHGOS TV                   ΠΡΟΚΑΤ  ΠΕΡΚΟΛΕΣ  ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ  ΟΡΦΑΝΑΚΗΣ                   ΣΤΑΥΡΟΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΚΡΗΤΗΣ                                               
  ΤΗΛ. 6971863307 - 6949336659                                             

Γιασεμί: Αναρριχάται, φουντώνει και ντύνει πλούσια τις πέργκολες, ενώ το άρωμά του είναι μεθυστικό.
Στεφανωτίς: Είναι γνωστό και ως το γιασεμί της Μαδαγασκάρης, διαθέτει εξαιρετικό άρωμα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, που γίνεται πιο έντονο το δειλινό.
Βουκαμβίλια: Εύκολα φυτό σε πάρα πολλά έντονα χρώματα, που λατρεύει τον ήλιο.

1. Για τα σπίτια που είναι κοντά στη θάλασσα καλό είναι οι πέργκολες να βάφονται ηλεκτροστατικά με ειδική επεξεργασία seaside class για προστασία από την αρμύρα, αφού μετά απ΄ αυτή τη διαδικασία δεν χρειάζονται συντήρηση.
2. Προτιμήστε πέργκολα που είναι εύκολη στη συναρμολόγηση και την τοποθέτηση και μπορεί να εμποτιστεί στη συνέχεια ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.
3. Κατά την κατασκευή της πέργκολας, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε συνδετήρες από ανοξείδωτο χάλυβα, που δεν σκουριάζει.
4. Αν πιάνει το χέρι σας και είστε λάτρεις του DIY, υπάρχουν κατασκευές τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες χρήσης.

Σκεπές – Κεραμοσκεπές – Πέργκολες

Διαθέτουμε πολυετή εμπειρία στο χώρο των κατασκευών και  είμαστε πάντα έτοιμοι να αναλάβουμε την κατασκεύη οποιασδήποτε σκεπής, κεραμοσκεπής και πέργκολας σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σας και το γούστο σας.


Στη σελίδα μας έχετε τη 

δυνατότητα να δείτε αναλυτικά τι κατασκευές αναλαμβάνουμε καθώς και δείγμα από παλιότερες δουλειές μας.
Ποιοτικές σκεπές από έμπειρο συνεργείο!

Σκιάστε το χώρο σας προσδίδοντας μια ιδιαίτερη νότα στην κατοικία σας. Ζήστε και απολαύστε τη βεράντα ή τον κήπο σας.


Οι πέργκολες λειτουργούν σαν φυσικά κλιματιστικά όταν συνδυάζονται με τέντα ή αναρριχώμενα φυτά. Η προσεκτικά διαλεγμένη ξυλεία, τα βελτιωμένα βερνίκια εμποτισμού που είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στο χρόνο, κρυφές μεταλλικές συνδέσεις σας δίνουν ασύγκριτο αισθητικό αποτέλεσμα
.
          MEGA XORHGOS TV               ΠΡΟΚΑΤ  ΠΕΡΚΟΛΕΣ  ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ  ΟΡΦΑΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΚΡΗΤΗΣ                                               
         ΤΗΛ. 6971863307 - 6949336659                                             
Προστατέψτε τον χώρο σας με πέργκολες υψηλής αισθητικής και ποιότητας, δίνοντας άλλη αίσθηση στην αυλή και στο μπαλκόνι σας.Κατασκευάζουμε Πέργκολες από ξύλο,αλουμίνιο ή σίδερο με προσαρμοζόμενη κάλυψη σκίασης από πολυκαρβονικό υλικό,τεντόπανο ή αυτόματο σύστημα περγοτέντας

LIVE STREAMING SPORT TV HD !



 LIVE STREAMING TV-HD !


          MEGA XORHGOS TV                                 ΠΡΟΚΑΤ  ΠΕΡΚΟΛΕΣ  ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ  ΟΡΦΑΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΚΡΗΤΗΣ                                               
         ΤΗΛ. 6971863307 - 6949336659